Video: Rektors dimissionstale 2024

Endnu en årgang er dimitteret fra Odense Tekniske Gymnasium. Ved den festlige lejlighed holdt rektor Birgitte Veje en engagerende tale til de nyudklækkede studenter, deres familier og venner. Talen tog udgangspunkt i den moderne verdens udfordringer og gav de unge mennesker værdifulde råd med på vejen ud i livet efter gymnasiet.
1/7 2024 - anders

Nærværende fællesskaber i en digital tidsalder

Rektor Birgitte Veje indledte sin tale med at minde om vigtigheden af at være til stede i nuet og dyrke ægte menneskelige relationer. I en tid hvor smartphones og sociale medier ofte stjæler vores opmærksomhed, opfordrede hun de unge til at "stoppe op" og "kigge op" for at opleve ægte resonans mellem mennesker.

"Husk at lytte og være nærværende i de fællesskaber, som er så vigtige for jer og for os," lød det fra rektoren.

Jagten på lykke

Et centralt tema i talen var spørgsmålet om, hvad der skaber et lykkeligt liv. Birgitte Veje pointerede, at lykke ikke nødvendigvis handler om at nå ydre mål eller konstant stræbe efter "næste niveau".

"Vær tilstede i livet i stedet for at jage next level," opfordrede hun og tilføjede: "Giv jer selv de bedste forudsætninger for at leve det gode liv, brug jeres fantasi og husk også at lege ind imellem."

Fremtidens udfordringer og muligheder

Afslutningsvis fremhævede Birgitte, hvordan årets studenter er særligt godt rustede til at møde fremtidens udfordringer. Hun roste deres evne til at arbejde i fællesskaber, tænke kreativt og bruge deres fantasi - egenskaber som verden i høj grad har brug for.

"I er om nogen præcis de mennesker, som verden lige nu så voldsomt har brug for," sagde hun og udtrykte sin tiltro til, at de unge vil være med til at forme verden og samfundet i en positiv retning.

Med disse ord sendte Odense Tekniske Gymnasium endnu en årgang ud i verden, klar til at tage fat på nye udfordringer og muligheder.

Se hele Birgittes tale herunder.