Det tager tre år at blive teknisk student eller htx-student, som det også hedder.

Når du er htx-student, har du adgang til alle videregående uddannelser. I enkelte tilfælde kan du dog blive nødt til at supplere din studentereksamen med fag på et højere niveau. Det samme gælder, hvis du tager f.eks. en almen studentereksamen.

Grundforløb og studieretning

 

På htx-uddannelsen følger du først et grundforløb, som varer tre måneder. Herefter skal du vælge en studieretning, som du følger resten af din gymnasietid.

I grundforløbet har du dansk, engelsk, matematik, biologi, kommunikation og IT, samfundsfag, fysik, kemi og teknologi. Studieretningerne er der i alt 11 af. Det er dog ikke alle, som oprettes - det afhænger af elevernes valg.

Teknikfag

I 3.g skal du vælge et teknikfag. Teknikfaget er specielt for htx, og du kan vælge mellem tekstil-, maskin-, proces-, el- og byggeteknik.

Projektarbejde

Noget andet helt særligt ved htx er, at du kommer til at arbejde meget projektorienteret og afprøve teorierne i praksis. Dvs., at du ikke bare skal læse om, hvordan ting fungerer – du kommer også til at afprøve det i virkeligheden.

Teknisk student - hvorfor det?

Når du vælger at blive student fra et teknisk gymnasium, er det fordi, du er vild med naturvidenskab, teknologi eller kommunikation, som er de tre hovedområder, du kan vælge imellem på Odense Tekniske Gymnasium.

 

Vigtig info