Clement og hans gruppe udvikler ambulancebåren, der kan gå på trapper

”Hvis man har brækket nakken på første sal, og elevatoren er gået i stykker, så skal hjælperne og båren kunne komme lettere op og ned ad trapperne uden problemer."

Ved at researche både ambulancer og de forhold, som redderne arbejder under, har Clement og hans tre venner sat sig for at gøre hjælpen mere effektiv og arbejdsdagen lettere for redningsfolkene. Selvom hverdagen er inspirationen for gruppen, er ambitionen at gøre en forskel for hele verden, ikke bare at kunne hjælpe i Danmark.

Studieretning: Teknologi A - Design B

 

Tugce gav verden den opløselige krydderipose sammen med hendes team

”Vi syntes, det var irriterende med de løse krydderier, der vælter rundt, eller som man ikke kan finde - og man kommer let til at putte for meget i. Vi idéudviklede en opløselig pose, som man bare kan smide i gryden, så opløses den på to sekunder.”

Der skulle en del research i opløselig tråd og spiselige poser til, før Tugce og klassekammeraterne i 2.g fik den perfekte krydring af mad til at fungere. Undervisningsministeriet og medlemmer af Disruptionsrådet blev meget imponerede over idéen, og nu er der produkter i forskellige smage og størrelser, en lækker, æstetisk indpakning og en forretningsplan på vej. Resultatet er den rigtige smagsbalance i forhold til den mængde mad, man er ved at lave, og ingen spild.

Studieretning: Teknologi A - Design B