Frederik vil gerne være robotingeniør og er glad for HTX

Frederik og vennerne fik en 2 meter høj robot til at forstå et mønster. Med et skarpt overblik og matematik fik de en robot til at skubbe en prik rundt, så den matchede et mønster. På OTG ved vi, at fremtiden tilhører robotterne, og man kan mærke, det bliver en super interessant linje i fremtiden. Frederik drømmer om at lave sin egen robot, en arm eller en lille robot hjul på, og så programmere den. Med en drøm om at blive robotingeniør er OTG det helt rigtige sted for Frederik og vennerne.

Julie og hendes klassekammerater laver hovedpinepiller i timerne

”I kemi har vi lige fremstillet hovedpinepiller. Det havde jeg egentlig troet var meget mere kompliceret. Tænk, at man kan finde ud af at gøre det i 2.g. Det var virkelig spændende. Oven i købet var det den samme slags piller som dem, jeg normalt tager.” Med hovedingrediensen acetylsalicylsyre skulle Julie og vennerne fremstille, omkrystallisere og teste kvaliteten på pillerne ved forskellige analysemetoder, der afgjorde hvorvidt den færdige pille var forurenet. Naturligvis måtte de ikke spise dem, men de fik en god idé om, hvor simpel kemi kan være.

Andreas og hans klassekammerater har lært en robot at køre racerbil

Bilen kunne selv overskue banen med et eksternt kamera og samle ting op. Og der var så mange seje løsninger til alle de ting, den skulle kunne, at en spansk virksomhed var meget interesseret.” ”Botty McBotface” var navnet på Andreas og gruppens løsning på en stor robotkonkurrences udfordring. I et godt teamwork skabte de en bil, der kunne køre på forskellige materialer som asfalt og sand og intelligent styre sig igennem. Det var et lidt specielt navn, men det var løsningen.