Her kan du finde informationer om OTG's studie- og ordensreglement, antimobbestrategi, regler for plagiat, regler for brug af computere og it-lokaler og OTG som en tobaks- og snusfri skole og arbejdsplads.
Studie- og ordensreglement
Du kan se Studie- og ordensreglement for Odense Tekniske Gymnasium her.
Fjernundervisning
Når du deltager i fjernundervisning, skal du kunne ses på kamera. Du kan få fravær, hvis du i undervisningen ikke kan ses på kameraet. Du kan fritages for brug af kamera, hvis du har en forudgående aftale med din lærer, som har ansvaret for undervisningen.
Antimobbestrategi
Formålet med antimobbestrategien er at sikre, at Odense Tekniske Gymnasium er en skole, hvor der er rart at være, og hvor der er et godt og rummeligt læringsmiljø for alle. Antimobbestrategien ligger i forlængelse af skolens studie- og ordensreglement og øvrige tiltag, der skal sikre høj trivsel og tolerance blandt alle på skolen.
Læs skolens antimobbestrategi her
Plagiat - flid, fedt eller snyd?
Det har alvorlige konsekvenser for dig, hvis du ulovligt plagierer andres arbejder i dine skriftlige opgavebesvarelser. Se OTGs folder om plagiat her.
Tobaks- og snusfri skole
Odense Tekniske Gymnasium er en tobaks- og snusfri skole og arbejdsplads.
Der er jf. gældende lovgivning tobaks- og snusfri skoletid fra kl. 7.00-17.00.
- Tobaks- og snusfri skoletid omfatter alle former for tobak, herunder snus med og uden tobak, tyggetobak, skrå og e-cigaretter mv.
- På erhvervskollegiet gælder samme regler som på resten af skolen i perioden kl. 7.00-17.00. I perioden mellem 17.00 og 7.00 ryges uden for skolens matrikel.
- Skolens matrikler er tobak- og snusfrie i alle døgnets 24 timer.
Politik for brugen af mobiltelefoner på OTG
På Odense Tekniske Gymnasium arbejder vi på at gøre vores elever digitalt bevidste og digitalt dannede, så de kan tage kritisk stilling til de digitale muligheder og udfordringer, som er allestedsnærværende. Dette er helt i tråd med Gymnasielovens krav om, at eleverne skal opnå digitaliseringskompetencer. Derfor forventer skolen, at alle elever medbringer en bærbar computer til brug i undervisningen. Derudover har de fleste elever også en mobiltelefon med i skole.
På OTG mener vi, at den bærbare computer og mobiltelefonen giver fine muligheder for læring, hvis de bruges meningsfuldt og med omtanke. Men de kan også byde på udfordringer i læringssituationen, idet den ubegrænsede adgang til internettet på computeren og mobiltelefonen kan udfordre elevernes evne til fordybelse og koncentration. Samtidig med kan det være svært for lærerne at håndtere og holde øje med, hvad eleverne foretager sig på skærmen og mobiltelefonen i undervisningen. Netop dette er blevet problematiseret af Børne og Undervisningsministeriet, hvorfor Styrelsen for Undervisning og Kvalitet er kommet med tolv konkrete anbefalinger til, hvordan skolerne og lærerne kan håndtere digital distraktion i undervisningen og hvordan der kan laves en hensigtsmæssig balance mellem analogt og digitalt baseret læring.
På OTG har vi den holdning, at læringsrummet i udgangspunktet er mobilfrit, og at det er computeren, der anses som det primære digitale læringsredskab, hvor langt størstedelen af elevernes digitale arbejde ligger.
Derfor indsamles mobiltelefonerne først i hvert modul og placeres i mobilskabet, hvor de låses inde. Inden mobiltelefonen afleveres, skal den være slukket eller på flytilstand. Eleverne har kun adgang til deres mobiltelefon i de skemalagte pauser.
Når eller hvis en lærer skønner, at det læringsmæssigt giver mening at bruge mobiltelefonen i timen, får eleverne selvfølgelig lov til at hente den i mobilskabet.
Erfaringer med og håndteringen af et mobilfrit læringsmiljø diskuteres løbende på klassemøderne og med OTG-Udvalget.
Ved overtrædelse af retningslinjerne for mobilpolitikken vil der, ligesom på alle andre områder, sanktioneres i henhold til skolens Studie-og ordensreglement.
Retningslinjer for implementering af mobilpolitik
- Ved modulets start placerer eleven mobiltelefonen, der er slukket eller på flytilstand, i mobilskabet, og skabet aflåses.
- Mobilen udleveres i de skemalagte pauser.
- Er der behov for indkøb uden for de skemalagte pauser, må der bruges andre betalingsmetoder end mobile.
- Går klassen i værksteder og laboratorier, låses mobilen inde i mobilskabet i stamlokalet.
- Har en elev behov for at ringe til fx sin læge, psykolog eller sygehus mellem 08.00 og 09.00, udleveres mobilen til eleven. På andre tidspunkter laver eleven en aftale med læreren.
- Bryder en elev mobilpolitikken ved at medbringe to mobiler i skole eller nægter at aflevere sin mobil af forskellige grunde, henvises eleven til samtale med skolens ledelse.
- Glemte mobiltelefoner afleveres i administrationen.
Pædagogisk Udvalg/27.06.2024