OTG repræsenteret til Dansk Datalogi Dyst

Mads Anker Nielsen fra 1.B repræsenterer Odense Tekniske Gymnasium til Dansk Datalogi Dyst, som er en konkurrence i programmering, der bliver afholdt hvert år. Her har de skarpeste elever fra ungdomsuddannelserne mulighed for at konkurrere om at blive Danmarksmester i programmering.
1/4 2019 - nwa

Mads har gennemgået et forløb, hvor han skulle kvalificere sig til videre deltagelse. Han er nu én af de 25 udvalgte, men feltet skal skæres endnu længere ned. Kun 6 deltagere får muligheden for at repræsentere Danmark til de store konkurrencer ved BOI 2019 (Den Baltiske Olympiade i Informatik) i Estland og IOI 2019 i Aserbajdsjan (Den internationale Olympiade).

Indtil videre er Mads kommet igennem nåleøjet til 2. runde. Han deltog tidligere på måneden i en træningsdag på Danmarks Tekniske Universitet (DTU), hvor deltagerne blev undervist i datalogi på forskellige niveauer. Mads forklarer selv: ”På træningsdagen løste vi opgaver, både i grupper og individuelt, og gennemgik derefter den tilhørende teori, samt analyserede tidskompleksitet og andre algoritmiske egenskaber. De fleste af os havde aldrig før modtaget formel undervisning i datalogi, så det var spændende og lærerigt at prøve.” Næste skridt bliver en træningslejr på Videnscentret i Sorø. Det er samtidig også her, at man finder de endelige deltagere til Danmarks Holdet.

Mads siger selv at det fedeste ved at deltage har været ” At få bekræftet at ens træning har hjulpet, og at man er blevet god. Det var også fedt at møde andre unge, som interesserer sig for det samme, og kunne snakke med dem om forskellige problemer.”

Det overordnede formål med Dansk Datalogi Dyst er at motivere og træne gymnasieelever på forskellige niveauer i algoritmisk problemløsning og programmering. Disse kompetencer er netop efterspurgt både på universiteterne og i erhvervslivet.

Odense Tekniske Gymnasium er stolte af at være repræsenteret og ønsker Mads held og lykke med den videre deltagelse.

Billede 1: Her ses Mads yderst til højre. 

Billede 2: Her ses Mads yderst til højre. 

Begge billeder er fra træningsdagen på DTU.