Dygtig og kreativ underviser er indstillet til Politikens Undervisningspris 2020

Elever fra Odense Tekniske Gymnasium har indstillet lærer Dorte Ankerfelt, der underviser i bioteknologi og kemi, til Politikens Undervisningsprisen 2020.
6/4 2020 - lbk

I år har elever fra Odense Tekniske Gymnasium indstillet lærer Dorte Ankerfelt, der underviser i bioteknologi og kemi, til Politikens undervisningsprisen 2020.  

Derfor er Dorte indstillet til prisen:

”Dortes undervisning er kreativ og udfordrende. Hun sørger for, at vi får viden igennem så mange sanser som muligt. Alt er godt formidlet, og hun gør undervisningen enkel og let at forstå. Hun tager imod alle spørgsmål med åbne arme. Hun giver os til opgave at formulere vores viden på en kreativ måde med tegninger, teater eller endda rim.”

Kreativ tilgang til undervisningen

”I biotek skulle vi præsentere den viden, som vi havde fået om proteinsyntesen på en kreativ måde. Dorte gav os frie tøjler til at tolke denne opgave, og nogle præsenterede proteinsyntesen som et skuespil, andre som en tegneserie, og nogle lavede et rim - det hjalp meget til at forstå processerne”, lyder det fra eleverne.

”Vi har også skulle opstille vores egne radioprogram (for klassen) om prævention, hvor vi blev inddelt i grupper: eksperter (de skulle vide alt om prævention), værter (de skulle præsentere programmet og lave enkle spørgsmål), seer (skulle lave spørgsmål til at “ringe” ind til radioen). Det er bare enkelte eksempler på, hvordan Dorte gør undervisning sjov, samtidig med at vi får viden på mange forskellige måder.”

Fakta om Politikens undervisningspris:

Hvert år sætter Politiken fokus på, at hylde alle de lærere, som gør en ekstra indsats for eleverne. 

Der bliver i alt uddelt ni priser fordelt på de tre kategorier: grundskolen, gymnasiet og erhvervsskolerne.  I år uddeles en ekstraordinær særpris, til en underviser der har været særlig dygtig til virtuel hjemmeundervisning under coronahjemsendelsen. 

Prisen uddeles tirsdag d. 18 august 2020 i Politikens Hus.