Girls' Day in Science hos Odense Tekniske Gymnasium

25 piger blev udfordret på robotteknologi, da de besøgte Odense Tekniske Gymnasium
19/9 2018 - nwa

femogtyve 8. og 9. klasses piger fra Agedrup Skole var på besøg hos Odense Tekniske Gymnasium, da den landsdækkende dag Girls’ Day in Science fandt sted den 12. september.

Girls’ Day in Science har til formål at sætte mere fokus på de muligheder, som piger har inden for naturvidenskab og teknologi. Mange undersøgelser viser nemlig, at pigerne netop fravælger disse specifikke uddannelsesretninger.

Gennem samarbejde med virksomheder, science centre og tekniske gymnasier ønsker man at sætte fokus på både mulige uddannelsesmuligheder og senere karrierevalg.

Inden pigerne, fra Agedrup Skole, besøgte Odense Tekniske Gymnasium, var de inviteret ud på MIR (Mobile Industrial Robotics), som er en førende producent indenfor kollaborative mobile robotter. Her fik pigerne mulighed for at møde en kvindelig rollemodel i virksomheden, få rundvisning og få lov til at styre og arbejde med MIRs egne robotter.

Efterfølgende blev pigerne fragtet ud til Odense Tekniske Gymnasium, hvor de, under kyndig vejledning af underviser Jannich Jakob Petersen, fik mulighed for at lege med flere robotter. Pigerne fik flere forskellige udfordringer, som de ved hjælp af robotterne skulle løse, bl.a. skulle de prøve, at få robotten til at tage en bordtennisbold og føre den over i en kop.

Ud over pigerne fik Odense Tekniske Gymnasium også besøg af Rådmand for Børn- og Ungeforvaltningen Susanne Crawley Larsen. Susanne udtalte blandt andet, at hun håber, at dagen kan biddrage til: ”At fjerne nogle pigers forestilling om, hvad robotbranchen er”.

Som afslutning på dagen fik pigerne mulighed for at stille spørgsmål til to tidligere elever: Maiken Nilson og Rikke Jespersen. Her blev pigerne gjort klogere på, hvordan det er at gå på Odense Tekniske Gymnasium, både i henhold til selve uddannelsen og studiemiljøet, og derudover også fremtidsmuligheder i forhold til senere valg af videreuddannelse og karriere.