Flotte priser til Odense Tekniske Gymnasium

Tillykke ... Igen i år kunne Odense Tekniske Gymnasium tage en masse priser med hjem i finalen til Unge Forskere, og denne gang blev skolen hædret med en en prestigefyldt pris til 'Årets Underviser', som lektor Steen Heide modtog.
3/5 2019 - anya

Odense Tekniske Gymnasium gjorde sig atter bemærket med mange flotter priser til dette års Unge Forskere, som er Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence for børn og unge i grundskolen og på ungdomsuddannelserne. 

Priseregn over Elvin fra 2.b
Elvin Chen fra 2.b imponerede med op til flere forskellige priser. Han vandt 4. præmien på 5000 kr. i Physical Science med sit projekt ’Genetisk optimering af todimensionelle vingeprofiler’. Derudover tog Elvin også hele to sponsorpræmier hjem, herunder DTU Challenge: Engineer the Future, som blandt andet giver ham mulighed for at besøge Roskilde Festival, så han kan sparre med nogle af de ca. 100 ingeniørstuderende fra DTU, der hvert år benytter Roskilde Festival som laboratorium. Her bruger de teknologi og naturvidenskab til at finde løsninger på de problemer og ingeniøropgaver, der findes på festivalen. Den anden sponsorpræmie var fra Syddansk Universitet, SDU Challenge - Robotprisen, som er en tretrinspris, der giver Elvin mulighed for faglig sparring med ph.d.-studerende fra SDU-TEK, et besøg på Danmarks største Industri 4.0 laboratorium og en rejse til European Robotic Forum (ERF), som finder sted i Malaga i Spanien lige nu og her fra 2. maj til 5. maj. Stort tillykke med priserne.

Flot ingeniørpris til OTG
Derudover vandt også Andreas Duerlund Rasmussen og Jimmie Frank Thestrup Byg fra 3.i med deres bud på, hvordan man oplader mobiltelefoner i cirkulær økonomi med solceller og bilbatterier. De vandt Engineering Challenge, Ingeniører uden grænsers rejsepris, som giver drengene mulighed for at komme med en af IUG’s projektgrupper på mission til et af verdens fattige lande, hvor de arbejder. Her får de indsigt i, hvordan teknisk viden kommer i spil i forbindelse med internationale udviklingsprojekter. Også et kæmpe tillykke til dem.

Stor hæder til lektor Steen Heide
Sidst men ikke mindst vandt Odense Tekniske Gymnasium en prestigefyldt pris, da lektor Steen Heide modtog ’Årets underviserpris’ for ungdomsuddannelserne - på 10.000 kr. Steen modtog prisen for at have gjort sig særligt bemærket for sit arbejdet med Unge Forskere og den naturfaglige undervisning i skoleåret op til finalen. Prisen er på 10.000 kr. og uddeles af Unge Forskere. Et kæmpe tillykke til Steen og Odense Tekniske Gymnasium for den flotte velfortjente anerkendelse.

Unge Forskere-konkurrencen blev i år afholdt for 31. gang. Sidste år vandt Odense Tekniske Gymnasium Årets Forsker-prisen samt en masse andre priser.
Tillykke til alle.