Odense Tekniske Gymnasium modtager 215.000 kr. fra Facebook

Nu bliver det endnu mere spændende at være elev på Odense Tekniske Gymnasium – både kommende og nuværende elever kan se frem til flere unikke undervisningsforløb med fokus på Virtual Reality.
3/4 2020 - anya

Odense Tekniske Gymnasium modtager 215.000 kr. fra Facebook

Der er grund til jubel på HTX-uddannelsen på Odense Tekniske Gymnasium, da eleverne nu kan se frem til endnu flere relevante og unikke undervisningsforløb med fokus på Virtual Reality. Der er lavet succesfulde pilotprojekter med VR, og med nye midler til mere moderne udstyr, kan eleverne for alvor komme i gang.

- Tilskuddet fra Facebook skal bruges til at give nuværende og fremtidige elever på OTG endnu flere muligheder i undervisningen samt  skabe interesse ved at inddrage fremtidens teknologier, og på den måde få flere unge til at vælge STEM-uddannelser (Science, Technology, Engineering & Mathematics), fortæller afdelingsleder Martin Mølgaard Ravn.

Gymnasiet ser også tilskuddet som en anerkendelse af HTX-uddannelsen og en investering deri - ikke kun på fagene inden for Teknologi, Robot, IT og Kommunikation, men også i andre fag som Design og Teknikfagene, hvor eleverne fx skaber arkitekturmodeller i VR og visualiserer egne produkter i brugskontekst.

Yderligere har HTX-uddannelsen på Odense Tekniske Gymnasium et sigte om at være med til at udvikle og gavne lokalsamfundet og dermed sikre en bæredygtig fremtid.


HTX elever skal være skabere af indhold – ikke kun brugere

Odense Tekniske Gymnasium har et helt unikt mål om at udfordre elevernes medieforståelse og digitale dannelse ved at flytte fokus fra at være - forbrugere af digitale medier til at blive skabere af indhold.

Det er blandt andet den unikke projektorienterede tilgang, som Odense Tekniske Gymnasium arbejder ud fra, som skal være med til at indfri dette mål. Eleverne arbejder kreativt og eksperimenterende med idéer, der kan blive til virkelighed. Teori kombineres med praksisnær undervisning i fagene - ofte i samarbejde med lokale virksomheder. Det er denne tankegang, gymnasiet vil videreføre i arbejdet med Virtual Reality:

- Tilskuddet giver os mulighed for at etablere et Virtual Reality-værksted, hvor vi kan udfolde læringspotentialet inden for Virtual Reality – og hvor vores elever kan lære at skabe indhold med VR, fortæller afdelingsleder Martin Mølgaard Ravn


Glæder sig til samarbejdet

Odense Tekniske Gymnasium er én ud af flere udvalgte organisationer, som har modtaget et tilskud fra Facebooks datacenter i Odense. 

- Det er et privilegie at være med til at investere i udviklingen af Odense samt være med til at motivere unge til at tage en STEM-uddannelse, og det er vi stolte af, slutter Martin Mølgaard Ravn.


Fakta:

Facebook Community Action Grant Programme er et nyt tilskudsprogram, som Facebooks Datacenter i Odense har startet op - for første gang 2019-2020. 

Læs mere i pressemeddelelsen her


Petrine fra 3.h har i valgfaget Design og Arkitektur arbejdet med Visualisering og nytænkning af Cafe biografen, som er lavet til VR.