Teknologimesse

Onsdag den 6. februar blev årets teknologimesse for 1.g elever på Odense Tekniske Gymnasium afholdt. Selve messen fandt sted i konferencesalen, hvor eleverne havde opstillet og udsmykket stande med deres egne teknologiprojekter.
7/2 2019 - nwa

Projekterne var yderst kreative og strakte sig fra alkoholfrie drikke i fredagsbaren, fødselsstol, jobapp til unge, rengøring af drikkevand, en revolutionerende reol, brændeovn til Sierra Leone, digitalt busstop og meget meget mere.

Dommerkomiteen skulle bedømme de forskellige projekter og der var præmier for bedste idé, bedst udførte produkt og bedste stand.

Efter dommerkomiteens votering fik vinderne overrakt præmier. Fælles for beslutningerne i dommerkomiteen havde været, at det ”ikke havde været nemt.” Der havde været mange kreative og veludførte projekter, og det var svært at vælge.

Vinderen for bedste stand blev af denne årsag også delt i to. Hvor det var hold i4 og d3 som begge vandt. Oskar, Annika, Victor og Zana fra Hold i4 fra 1.i havde valgt at lave alkoholfrie drikke, som skulle sælges i fredagsbaren. Den anden vinder var det digitale busstopsted: Smart Stop. Hvor det var Oliver, Thomas, Kasper, Søren og Kasper fra 1.d, som havde lavet et stoppested, der skulle mindske spildtid.

Vinderen for bedst udførte produkt faldt på hold c4. Her havde Steffen, Lauritz, Julia og Oskar fra 1.c designet nye og mere behagelige stole til gymnasiet.

Årets bedste idé stod Laura, Vung Khai og Mie fra 1.f for. De havde valgt at lave projektet: Eco Shower. Her havde de designet en prop, som skulle anvendes i bruseren for at spare på vandet. Dommerpanelets kommentarer lød blandt andet ”Engang imellem er det de mest simple og nogle gange mest indlysende ideer, som er de bedste. Nogle gange er det de ideer som umiddelbart bare kan gøres. Det skal være nemt at forklare, vi skal kunne forstå det som forbrugere, dommer, lærere og elever. Og så skal den have en effekt”. Projektet Eco Shower har ifølge idémagerne bag både en effekt ”For planeten og din pengepung.”


Beste stand: Alkoholfrie drikke til fredagsbaren 

Beste stand: Busstoppestedet: Smart Stop 

Bedst udførte produkt: Hynde 

 

Bedste idé: ECO-Shower